King Size featuring Katrine Madsen

 
Den 8. marts spillede King Size koncert i Galaksen, Værløse. Koncerten var en del af præmien fra DM i big band 2012 hvor King Size for andet år i træk, sikrede sig 1. pladsen. I stil med år før, hvor publikum kunne opleve to koncerter med den engelske trompetist Gerard Presencer, blev koncerten i Galaksen lidt ud over det sædvanlige.
 
King Size havde i år allieret sig med jazz divaen Katrine Madsen, så der var lagt op til en af de helt store oplevelser når King Sizes adrætte blæsersektion og spændstige rytmegruppe blev rystet sammen med Katrine i hendes fortolkninger af numre som f.eks Take Five, Nature Boy og All My Tomorrows

 
Katrine Madsen

Katrine Madsen


Katrine Madsen er dansk jazzsangerinde og har taget sin eksamen fra Jysk Musikkonservatorium. Hun dannede i 1994 sin egen gruppe Swing Quintet og debuterede i 1996 med pladen efter 'I'm Old Fashioned'. Den blev fulgt op af 'Dream Dancing' fra 1997. Hun har også medvirket i Ed Thigpen Rhytm Features, har turneret med Lars Møller på saxofon, Jan Lundgreen på klaver, Jesper Bodilsen på bas og Morten Lund på trommer i forskellige sammenhænge.I foråret 2000 kunne danskerne se hende rulle over TV'et i serien Edderkoppen som natklubsangerinde, hvor hun også medvirkede på soundtracket. Samme år udkom 'My Secret'. ”Verdensklasse” og ”en af de bedste jazzsangerinder i Skandinavien” var avisernes bud på en bedømmelse af Katrine Madsen. Til at akkompagnere hende på sin turné i forbindelse med 'My Secret' valgte Katrine Madsen guitaristen Jacob Fischer og bassisten og gemalen Jesper Bodilsen.
Katrine har flere gange bevæget sig over sundet for at finde samarbejdspartnere. På udgivelsen af 'Magic Night' fra 2001 havde hun allieret sig med det stockholmske orkester Bohuslän Big Band, hvilket også førte til en turne rundt på mange af Skandinaviens spillesteder. Hun har også sunget med Claes Crona Trio og Svante Thuresson.

Med hendes sjette plade 'Close to you' blev der skruet ned for den store bigbandlyd til fordel for et mere intimt musikalsk rum. Pladen samlede igen Madsens sædvanlige rytmegruppe med Jesper Bodilsen og Morten Lund. Denne gang blev de suppleret af Bodilsens og Lunds faste triopartner pianisten Stefano Bollani og af saxofonisten Hans Ulrik og den svenske trompetist Mårten Lundgren. Her binder Madsen an med gamle standards som Ellingtons 'In a sentimental mood', Burt Bacharachs 'Close to you', og Lennon/McCartneys 'And I love her'. Albummet var nomineret til en "Danish Music Award Jazz” som årets vokaludgivelse 2005.


På udgivelsen, 'Box of Pearls' fra 2005 har Katrine Madsen igen allieret sig med Claes Crona Trio og Svante Thuresson til en samling vokalduetter. Dette album er et studiealbum og blev nomineret som årets vokaludgivelse til "Danish Music Award Jazz” 2006.Kontakt os

King Size Big Band
v/ Jens Norrild
Telefon: +45 3075 4392
E-mail: info@kingsizebigband.dk

created and hosted by NIK ApS
Luk